Eerlijk nieuws zonder censuur

Nieuwe mogelijkheden via decentrale sociale media

Samen met mijn broer heb ik het boekje Eerlijk nieuws zonder censuur geschreven. In dit boekje analyseren wij op een toegankelijke manier wat er fout gaat met de huidige nieuwsvoorziening. Censuur, framing en belangenverstrengeling zijn aan de orde van de dag en onze privacy wordt stelselmatig geschonden. Dat kan beter.

Sinds kort zijn er nieuwe mogelijkheden beschikbaar in de vorm van decentrale sociale media. Hierdoor wordt het mogelijk om het nieuws rechtstreeks van de schrijvers naar de lezers te brengen. Zonder tussenkomst van censurerende partijen. Dit boekje beschrijft wat er fout gaat in de huidige media en vooral ook hoe deze nieuwe, decentrale route er uit ziet. Het is hoog tijd dat we zelf weer de verantwoordelijkheid gaan nemen voor onze nieuwsvoorzieningen!

Met voorwoord van George van Houts.

Recensies

“Wie zich heeft verdiept in het medialandschap, weet dat het pleidooi van Alexander en Silvia Belgraver voor onafhankelijk nieuws van grote importantie is. Hopelijk groeit door dit boekje het besef bij veel mensen dat wij ook de nieuwsvoorziening zelf in de hand moeten gaan nemen als we informatie willen die niet gekleurd is door belangen.”
—  Ad Broere. Econoom, auteur en publicist

“We moeten elkaar bewust maken van de eenzijdigheid en de partijdigheid van de reguliere media en verder leren lezen/luisteren/kijken dan onze neus lang is. Daarom is dit boekje zo belangrijk.”
— George van Houts. Theatermaker, acteur en activist

“Razend boeiend, verontrustend en hoopvol, dat zijn de woorden die ik eraan zou geven.”
— Ed Lute. Schrijver, redacteur en uitgever

Het boekje is in mei 2019 uitgegeven door Trophonios Publishing en is voor € 10,00 te koop via de Fediversum Webwinkel en de reguliere boekenwinkels.