Straling meten

Met apparatuur kun je meten hoeveel straling er in je huis, en rondom bepaalde apparaten, aanwezig is. Op basis van de waarden die de meter aangeeft kun je zien (en horen) in hoeverre de gestelde grenzen wel of niet worden overschreden. Aangezien meetapparatuur vrij duur is, kan ik ook de straling bij jou thuis komen meten, zodat je zelf de apparatuur niet hoeft aan te schaffen. Als je weet waar veel straling aanwezig is, dan kun je daar rekening mee houden of maatregelen voor treffen.

Ik heb een opleiding tot Stralingsdeskundige gevolgd en ik heb professionele meetapparatuur van het merk Gigahertz, waarmee alle gangbare elektromagnetische velden in de ruimte gemeten kunnen worden. Met deze apparaten kan ik de laagfrequente elektrische en magnetische velden meten van 5 Hz tot 100 kHz (elektriciteitsnet/elektrische apparaten) en de hoogfrequente straling van 27 MHz tot 6 GHz (wifi, DECT-huistelefoon, zendmasten, etc.).

Met de Stetzerizer Microsurge meter kan ik meten in hoeverre het electriciteitsnet in je huis verstoord is (de zogenaamde ‘vuile stroom’). Bekende veroorzakers van elektriciteitsnetvervuiling zijn omvormers van zonnepanelen, mechanische ventilatie, pompen, spaarlampen, transformatoren en opladers. 

Daarnaast heb ik een apparaat dat de elektrische lichaamsspanning (milli Volt) kan meten. Dit geeft interessante informatie over op welke plekken en bij welke apparaten in huis je lichaam meer of minder elektrisch geladen raakt (je kunt dit zelf aflezen op de meter).

Tijdens de meting geef ik advies over hoe je de straling zelf kunt verminderen en/of welke afschermmaterialen je kunt gebruiken.

Een stralingsmeting bij jou thuis duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en kost € 60,00 + reiskosten € 0,36 per kilometer + eventuele parkeerkosten.

Mijn werkomgeving ligt in de regio Haarlem/Heemstede en directe omgeving. Een stralingsmeting kun je aanvragen via het contactformulier. Zie voor stralingsmetingen in andere regio’s de webpagina Stralingsdeskundigen en Meetspecialisten, waarop de contactgegevens  zijn verzameld van een aantal andere deskundigen.