Video’s

Onderstaand diverse documentaires, reportages en video’s over de effecten van straling voor de gezondheid, de komst van slimme lantaarnpalen/steden, de schending van privacy en de sociale gevolgen.

Uitzending van Zembla ‘Ziek van je mobieltje’ (juni 2012 / 29 min.):

Belgische tv-reportage van VTM Telefacts over de betrouwbaarheid van wetenschappelijk onderzoek en de rol van de telecomindustrie (september 2016 / 38 min.):

Documentaire van Australische televisie ‘Wi-Fried’ over gezondheidseffecten van straling thuis en op school (april 2016 / 29 min.):

TEDx talk ‘Wireless wake-up call’ van Silicon Valley ingenieur Jeromy Johnson (februari 2016 / 16 min.):

Documentaire Ubiquity van de VPRO met een indrukwekkend portret van drie mensen die de straling van draadloze netwerken niet verdragen. Is er voor hen nog plek op deze planeet als alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt? (oktober 2018 / 55 min.)

Utrechtse Raadsinformatiebijeenkomst op 12 januari 2017 over zendmasten en de gezondheidseffecten met o.a. dr. ir. Jan-Rutger Schrader als wetenschappelijk spreker (18 achtereenvolgende fragmenten)

Uitzending van 3Doc (NPO) ‘Addicted to my phone’ waarin duidelijk wordt hoe wij onze privacy verkopen door het gebruik van gratis apps (oktober 2016 / 40 min.)

Uitzending van Tegenlicht ‘Offline als luxe’ over de keerzijden van het digitale tijdperk, zoals schending van privacy, de continue afleiding en gebrek aan echt contact (mei 2016 / 47 min.)

Uitzending van VPRO Tegenlicht ‘Slimme steden’  over de gevolgen van slimme lantaarnpalen en slimme steden. Welke prijs betaalt de burger voor deze ambitieuze technologische droom? (mei 2016 / 46 min.)

Lezing over straling bij TU Delft door natuurkundige Dr. Leendert Vriens (april 2016 / 41 min.)

TED-talk ‘Forget WiFi, meet the new LiFi internet’ met een demonstratie van Harald Haas over de werking van LiFi (draadloos internet via licht) met een LED-lamp, zonnecel en laptop als ontvanger (december 2015 / 7 min.)

Documentaire ‘Resonance Beings of Frequency’ van James Russell (augustus 2014 / 1 uur en 28 min.)

TV-dialoog ‘Biologische effecten van elektromagnetische straling’ van HealingSoundMovement (januari 2014 / 2 uur en 34 min.)

Voorlichting door Haarlemse dr. Hans Moolenburg over de gezondheidsrisico’s van zendmasten (december 2013 / 27 minuten)

Interview met Barrie Trower (radar-expert) over de gevaren van microwave technologie (november 2010 / 2 uur en 1 min.)